De Open Bakker & Economie in verbinding

De Open Bakker ontstaat mee uit het verhaal van OTL Jeugd & Volwassenen.

OTL begeleidt jongeren & volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en verkeersslachtoffers naar hun nieuwe plek in de maatschappij. In 2013 verhuizen ze van de Brusselsesteenweg naar de Schoolstraat, waar ze een aanpalend bakkersatelier mee overnemen. De Open Bakker opent de deuren in september van dat jaar.

Zowel de winkel als het atelier vormen voor veel jongeren een eerste werkervaring. Ze worden begeleidt op de werkvloer, in een veilige context ontwikkelen ze hun talenten. Dat is de economie in verbinding.

De combinatie van samenwerking met een warme bakker, OTL, ons homemade atelier en de verschillende extra specialiteiten maakt De Open Bakker een unieke bakkerij.

Vernieuwing koffiehoek & high tea

De koffiehoek krijgt een nieuw jasje. Gezelligheid nog steeds troef in onze gezellige koffiehoek! Daarnaast serveert De Open Bakker ‘High Tea’. De Engelse gewoonte krijgt een Herentse touch met de eigen zoete en hartige snacks!

Vernieuwd atelier

Het atelier wordt “officieel” geopend. Alle sponsors, sympathisanten en buren worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in ons vernieuwde bakkersatelier.

De Open Bakker online

De Open Bakker gaat online en komt naar uw huis! Sinds september kan je online bestellingen plaatsen en af halen in de winkel. Het bakfiets project gaat ook van start, in samenwerking met OTL Jeugd & Volwassenen levert de bakkerij nu ook aan huis.

Renovatie

Tijdens de zomervakantie wordt de atelier van de bakkerij volledig vernieuwd, met de hulp en ondersteuning van o.a. De Nationale Loterij, United fund, AM Constructions en Jean Lebbe.

Open Bedrijvendag

De Open Bakker neemt deel aan Open Bedrijvendag, dat jaar in thema van de sociale economie. Klanten, buren en sympathisanten krijgen de kans even een kijkje te nemen achter de schermen van OTL en De Open Bakker.

Erkenning

Erkenning arbeidszorg en de start met stages in het bakkersatelier.

Opening De Open Bakker

OTL verhuist na uitbereiding naar een grotere locatie in de Schoolstraat, ze krijgen hierbij de kans het aanpalende bakkersatelier over te nemen. De Open Bakker opent zijn deuren in september.

Ontmoet ons team

Top chefs

Onze vaste ervaren medewerkers, Ili, Zulfaqar & Kristina, bezorgen onze klanten elke week heerlijk verse quiches en soep, daarnaast staan ze klaar om ze steeds in onze koffiehoek te bedienen.

Natuurlijk

De Open Bakker werkt uitsluitend met leveranciers die hun producten ambachtelijk en natuurlijk aanbieden, zowel voor de verkoop in de winkel als onze grondstoffen om al het homemade lekkers te bereiden. In de winkel vind je onder andere ambachtelijke honing uit de streek, natuurlijke vruchtensappen en een heerlijk chocolade-assortiment. Dagelijks levert bakkerij Vogelaers zijn dagverse brood, koffiekoeken, pistolets en gebak.

Homemade met liefde

Al onze homemade producten worden met de meest belangrijke ingrediënten gemaakt: zorg en veel liefde. Elke dag opnieuw staan onze medewerkers er met verse soep, quiche en broodpudding. Daarnaast krijgen ze hulp van de jongeren en volwassenen van OTL Jeugd&Volwassenen voor verse wafels en koekjes.

Economie in verbinding

De Open Bakker staat enerzijds voor het commerciële, de bakkerij, en anderzijds voor sociale economie. De jongeren en volwassenen van OTL Jeugd & Volwassenen vinden in de bakkerij een eerste werkplek, een eerste werkervaring, in verschillende taken: meewerken in de atelier, opdienen in de koffiehoek of de klanten bedienen in de winkel. Naargelang hun talenten worden ze mee opgeleid door onze medewerkers en jobstudenten, bijgestaan door hun Begeleiders Bij Groeipad (BBG’s) vanuit OTL. Naast de werking van OTL bieden ze een stageplaats aan vanuit verschillende scholen en opleidingen.